Διαφοροποίηση

-Στα προϊόντα της Βιοκαρπέτ αδιαμφισβήτητη θέση κατέχει η ποιότητα, έτσι ώστε να υπάρχει η ικανοποίηση και η διαχρονική σχέση με τον πελάτη. Στόχος της είναι η καινοτομία και η προώθηση νέων τάσεων στην διεθνή αγορά. Όπως και έγινε τα τελευταία χρόνια ,η Βιοκαρπέτ έχει φέρει στο προσκήνιο της μόδας την Ελληνική φλοκάτη και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων στο εξωτερικό. Παράλληλα στη Βιοκαρπέτ παράγονται χαλιά μοναδικής πρωτότυπης σχεδίασης τα οποία διοχετεύονται ενυπόγραφα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά με σχέδια της εταιρίας παράγονται χειροποίητα χαλιά σε επιλεγμένα εργαστήρια της Ασίας. Έτσι η Βιοκαρπέτ έχει αποκτήσει την μεγαλύτερη γκάμα χειροποίητων χαλιών και τα προϊόντα της προωθούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς παρά την διεθνή κρίση που υφίσταται.
-Τα τελευταία χρόνια η Βιοκαρπέτ έχει δημιουργήσει μια νέα σειρά προϊόντων τα Biokarpet Home που περιλαμβάνουν: λευκά είδη(πετσέτες, μπουρνούζια σεντόνια, παπλώματα) υφάσματα επίπλωσης κουρτίνες και ταπετσαρίες ,στα οποία ήδη διαγράφεται μια πολύ καλή πορεία.
-Μέλημά της είναι τα προϊόντα να βρίσκονται σε οικονομικές-λογικές τιμές και να απευθύνονται στον μέσο καταναλωτή δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους να μπορούν να απολαύσουν-αγοράσουν αυτό που επιθυμούν.
-Πέραν όμως του εμπορικού κέρδους υπάρχει και ένας μεγάλος στόχος που ονομάζεται εταιρική κοινωνική ευθύνη και προστασία του περιβάλλοντος. Στους τομείς αυτούς η Βιοκαρπέτ από πολύ νωρίς πρωτοστάτησε αφού διατήρησε την δυναμική της εντός της χώρας απασχολώντας ένα πολύ μεγάλο εργατικό δυναμικό. Υπήρξε η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που λειτούργησε με φυσικό αέριο τηρώντας έτσι τα διεθνή νέα δεδομένα για πράσινη ενέργεια και προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ και πολλά χρόνια όλα τα προϊόντα φέρνουν το οικολογικό σήμα Eco Tex.
-Η Βιοκαρπέτ λειτούργησε την πρώτη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος η οποία ανά πάσα στιγμή είναι σε θέση να παράγει ρεύμα για το ελληνικό κράτος.
-Τέλος διαθέτει εδώ και χρόνια πλήρες σύστημα διαχείρισης και ανακύκλωσης ώστε να μην παράγονται καθόλου υποπροϊόντα και ρύποι.